Travprat håller Melander i handen

Gävltetravet är värd för veckans V75 och den givna godbiten är såklart Prins Daniels lopp där bland annat Twister Bi, Dante Boko och Heavy Sound startar.

3 fakta om Gävletravet

  1. Upploppet är 178 meter
  2. Längd: 1 000 meter
  3. Vinklad startbilsvinge: Nej

TRAVPRAT V75 kommer att bestå av 15 andelar denna vecka, sen slutsålt. Vill du vara med på en andel så kan du köpa en via Min Andels ATG-Tillsammanssida. 111 kronor per andel.

Vilken är omgångens bästa spik?

Vilken spik tycker du är den bästa spiken på V75 på Gävle? Svara gärna på frågan härintill.

[totalpoll id="19016"]

Tidiga tankar om V75-loppen

V75 inleder med ett trevligt Klass 1-försök (V75-1). 11 Hobby de Líton är en spännande häst som tyvärr hade otur med spårlotten denna gång. Loppet är på 2640 meter auto och distansen ska inte vara något negativt. Troligen rycks framskorna för första gången. 7 Dom Perignon får troligen överta ledningen efter en bit och blir då hästen att slå. Pallar han att stå emot sluggern Hobby de Líton?

3 Valborg Marje står bör bra insatser hela tiden. Senast satt hon fast med krafter kvar. Kan springa en 1.12,5 på distansen enligt tränaren och kusken Paw Mahony är uppåt och tror på segerchans. Når Valborg Marje ledningen så får övriga kombattanter jobba hårt för att bräcka henne.

Magnus Jacobsson håller 3 Global Unprotected högt och den rejäla fyraåriga hingsten har fyra raka segrar i år och har vunnit flera lopp i imponerande stil. Han är startsnabb och sitter troligen i ledningen omgående och då är segerchansen god. Trots första starten på V75 är han ett spikförslag.

V75-4 bjuder på ett på förhand öppet kallblodslopp.  7 Vollanfaks är spännande men har nära till galopp.  11 Skummis trivs ihop med Ulf Ohlsson och det ekipaget har hög segerprocent tillsammans. Är enligt stallet bäst när han går i ryggar och kommer att fälla många tillslut.

4 Angle Of Attack (V75-5) kommer nästan garanterat att sitta i ledningen direkt och sexåringen brukar då direkt växa en klass. Stallet säger att det troligen blir barfota runt om och jänkarvagn och på Gävles snabba bana kommer motståndarna få det svårt att plocka ner honom. Hårdast emot är 5 Baron Gift och enligt stallet siktas han att ta rygg på Angle Of Attack. Blir så fallet och om luckan kommer i tid så blir Baron Gift farlig på upploppet.

I Prins Daniels Lopp selas världsmästaren 3 Twister Bi ut. Tränaren Jerry Riordan verkar vara sval inför eventuellt deltagande i Elitloppet. Stämmer det verkligen? Känns spontat att genom att åka drygt 140 mil så bör i alla fall en tydlig målbild vara uppmålad. 9 Heavy Sound är en annan elitloppskandidat och skulle troligen vunnit i sitt senaste lopp om inte galoppen kommit när öronkappan ryktes och således varit direktkvalificerad. Även 6 Dante Boko kommer troligen vara med på målfotot. Kanske är Dante Boko Lutfi Kolgjinis sista chans att köra i elitloppet?

7 Disco Volante är en spännande elitloppskandidat för mig och möter denna gång lite lättare motstånd jämtemot de senaste loppen. Är redan klar för V75-finalerna på Solvalla men känslan är att Stall Melander siktar på att hämta hem ytterligare 125.000 kronor. Disco Volante är startsnabb och trots att han startar från bricka 7 så kan han nog klara av att nå ledningen om Ulf Ohlsson laddar. Spikkandidat.

Systemet

TRAVPRAT V75 består av 15 andelar, sen är det slutsålt.

Vill du vara med? En andel kostar 111 kronor.  På Minandels ATG-tillsammanssida så kan du följa hur systemet börjar ta form.

Tänk på att när du köper andelar från Travprats V75-system skänker du samtidigt pengar till Svenska Hästars Värn då del av ombudsavgiften går dit.

Missa inte att vara med i Travprats andelslag. Travprat samarbetar med Minandel.se och en andel kostar 111 kronor. Du köper en andel via ATG Tillsammans.

Travprat skänker sin del av ombudsavgiften till välgörande ändamål. Under 2018 kommer Travprat (och ni andelsköpare) att skänka pengar till  Svenska Hästars Värn.

Travprats V75-tankar

2018-05-20T07:24:20+02:00
Till toppen