Idag drar årets upplaga av Sommartravet igång. Den populära travturnén påbörjas i Halmstad, där tusentals människor väntas komma till det klassiska storloppet SprinterMästaren.

– Medan många spänner upp hängmattan och går på semester så gör traveliten precis tvärtom – de laddar för fullt inför sommartravet. I år har vi ett fullspäckat program där vi utöver trav har mängder av aktiviteter för hela familjen, säger Pontus Gille, event och sponsringschef på ATG.

Traditionsenligt väntas tusentals grönklädda besökare ta del av premiären. Men redan innan loppet kan det vara klokt att spänna ögonen efter gröna föremål på stan.

– Den som är uppmärksam på sin omgivning lär märka att en del av våra hästar sprungit lösa. Då gäller det att vara snabb och slita sig från hängmattan – först till kvarn kan nämligen vinna finfina priser, förklarar Pontus Gille.

Under turnén kommer ATG dyka upp på en del oväntade ställen för att sprida glädje och folkfest-stämningen ytterligare.

– Vi har fokus på att ta hand om publiken och sprida extra härlig stämning – även utanför travbanorna. Exempelvis kommer vi till Gekås på tisdag kväll och till Tylösand på fredag för att dela ut minihästar och annat smått och gott. Det blir även fler stopp under hela turnén, avslutar Pontus Gille.

Läs mer om Sommartravet på atg.se/sommartravet

Turnéschema för Sommartravet 2018

Ort Datum Starttid V75
Halmstad Torsdag 5 juli 19:30
Halmstad Lördag 7 juli 16:20
Årjäng Lördag 14 juli 16:20
Axevalla Lördag 21 juli 16:20
Axevalla Söndag 22 juli 14:30
Bollnäs Lördag 28 juli 16:20
Jägersro Tisdag 31 juli 19:30
Rättvik Lördag 4 augusti 16:20

AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG erbjuder spel hos drygt 2 000 ombud, i digitala plattformar samt på 37 trav- och galoppbanor runt om i landet. Under 2017 genomfördes cirka 20 000 lopp med spel. Koncernen omsatte 2017 4,2 miljarder kronor. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATG:s överskott, 2 miljarder kronor (2018), går tillbaka till hästsporten. Läs mer: https://omatg.se/