Så kan vi öka travintresset i Sverige

Att travsporten är lite på dekis har troligen inte undgått någon. Antal aktiva, travhästar och hästägare minskar årligen och den allmänna travmassan tycker att Svensk Travsport och ATG felinvesterar. Istället för virtuella hästar kanske denna teknik kan bli lösningen?

Tekniken med 360-kameror har börjat användas så smått inom travet och snart kan förhoppningsvis traventusiaster få chansen att vara en del av loppet. Tänk dig själv kunna sitta bakom Bold Eagle eller vinna elitloppet från dödens. Den populära programledaren i TV4, Pär Lernström, testar detta. Med i sulkyn har han en 360-kamera och han filmar hela tiden. Man blir som tittare således en del av upplevelsen.

Om denna tekniken slår väl ut så kan det vara en chans för travet att vinna tillbaka förlorad mark. Genom att fler får chansen att se spänningen med trav så kan det i förlängningen leda till att fler besöker Sveriges travbanor och kanske till och med bidra till fler aktiva och fler hästägare.

Därför kan 360-tekniken bidra till ökat travintresse

  • Man blir en större del av upplevelsen

  • Tillgängligt för de flesta

  • Kostar inte alltför mycket att investera i

  • Framtiden?

Såhär kan en 360-kamera se ut

Vad är 360-graders video?

Med en 360-graders kamera kan du spela in ett videoklipp som gör att man kan se runt i 360 grader. Det liknar Google Street View med skillnaden att i detta fall är rörliga bilder och inte stillbilder. Med en 360-graders kamera filmar man “mitt i” och gör så att man befinner sig mitt i videon och med hjälp av att vinkla på din mobila enhet kan du se videon från olika vinklar.

2018-03-09T08:34:49+01:00
Till toppen