Med Facebookprogrammet ”V75 med Matteus och Mormor” har dunderduon charmat hela svenska folket. Det hela började som ett pilotprojekt med korta klipp på Facebook, men blev snabbt en viral succé och fredag den 25 maj kliver de in i TV4.

– Vi är så glada över det här! Normalt är turordningen den omvända, att populära tv-format anpassas till digitala format, men här var precis tvärtom, från Facebook rätt in i 4:an. Det här är minst sagt ett bevis på att vi hittat ett vinnande koncept, säger Sten Andersen, Marknadschef på ATG.

Tv-debut för 78-åringen
Det hela började med att Matteus delade med sig av korta klipp på Twitter där mormor Margaretha Lundström pratade V75. Klippen växte i popularitet och idén om ett tipsprogram för ATG:s digitala format var född. Formatet blev snabbt en succé och nu gör 78-åriga Margaretha TV-debut.

– Matteus har ju filmat mig i många år med telefonen, på skoj och lagt upp på Facebook. Och så har det ena lett till det andra. Aldrig hade jag kunnat tro att jag att jag skulle vara med på tv, men nu ska mormor ut på turné i travsverige i sommar, säger Margaretha Lundström.

”V75 med Matteus och Mormor” har premiär i TV4 fredag den 25 maj klockan 17.50, en tid då tittarna är vana att se V75-Klubben eller Hästen Är Din. Under tolv veckor besöker succéduon aktuella V75-profiler för att prata trav och bjuda på hembakat. På atg.se/mormor kan den som vill dessutom spela mormors spikharry och ta del av veckans recept på det som bjuds i programmet.

Här hittar du fler avsnitt av V75 med Matteus och Mormor
https://bit.ly/2k6Vlg2

AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG erbjuder spel hos drygt 2 000 ombud, i digitala plattformar samt på 37 trav- och galoppbanor runt om i landet. Under 2017 genomfördes cirka 20 000 lopp med spel. Koncernen omsatte 2017 4,2 miljarder kronor. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATG:s överskott, 2 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten. Läs mer: https://omatg.se/