På fredag hålls Årets Hästgala – en hyllningsfest till travets bästa 2017.
Festligheterna direktsänds på ATGPlay.se och leds av tv-profilerna Gry Forssell och Per Skoglund.
– Jag ser verkligen fram emot den här kvällen. Nu var det ett tag sedan jag jobbade med trav i tv så det blir ett kärt återbesök i travvärlden och väldigt kul att leda Hästgalan med Per, säger Gry Forssell.

– Gry är ett superproffs med genuint hästintresse och det ska bli fantastiskt kul att få leda galan med henne, säger Per Skoglund

Årets Hästgalan hålls på Stockholm Waterfront och de 550 inbjudna gästerna kommer att få njuta av årets bästa travprestationer och hylla hästarna och människorna bakom dessa. 

– För mig är det här en av de absoluta höjdpunkterna på travåret. Tyvärr är det begränsat med platser, men jag skulle önska att hela travsverige fick vara på plats den här kvällen, säger Per Skoglund.

Precis som ifjol kommer det dock gå att följa galan hemma i soffan. Direktsändningen från Hästgalan startar 19.15 på ATGPlay.se.

Det går fortfarande att rösta på Årets Häst. Omröstningen är öppen fram till 20.00 nu på fredag den 23 februari och det går att rösta på sajten åretshäst.se eller via telefon. De som röstar har möjligheten att vinna ett VIP-paket till Elitloppet*.

Nominerade Årets Häst
099-410 21 Cyber Lane
099-410 22 Propulsion
099-410 23 Readly Express
099-410 24 Twister Bi
Samtalskostnad 5,70 + eventuell operatörsavgift.

Läs mer om tidigare vinnare, årets nominerade och tävlingen på åretshäst.se.

Årets Häst är ett av många priser som delas ut under kvällen. Årets Kusk, Årets Tränare, Årets Fyraåring och Årets Kallblod är ytterligare fyra av de tio kategorier där vinnare ska prisas. Dessutom delas sex specialpriser och utmärkelser ut, bland dem 1995 års Prix d’Amerique-vinnare (med Ina Scot) Helen Ann Johanssons pris som går till en framgångsrik kvinna inom travsporten.


* För att rösta måste man vara över 18 år. Vinnarna meddelas via telefon samt publiceras på ATG.se samt på aretshast.se. Man har chans att vinna oavsett om man röstat på den häst som vinner eller inte. Anställda, konsulter eller styrelse hos ATG, ST, SG, K75, NS och SHK är ej berättigade att delta i tävlingen. Vinsten är personlig och kan ej bytas mot kontanter eller andra varor.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.