Sportsligt och vädermässigt högtryck präglade Elitloppet 2018. Hästen Ringostarr Treb vann finalen i Elitloppet och ATG satte nytt omsättningsrekord för hela helgen – drygt 410 miljoner kronor.

– Otroligt kul! Rekordet är en bekräftelse på att intresset för spel på hästar är större än någonsin och att Elitloppet är Sveriges största spelhelg, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Nästan 50 000 åskådare var på plats på Solvalla i strålande sol under hela helgen. I ett publikhav av rosa hattar vann hästen Ringostarr Treb finalen i Elitloppet under söndagen. Tränaren Jerry Riordan och kusken Wilhelm Paal fick ta emot folkets jubel och prissumman på tre miljoner kronor.

Även hos spelbolaget ATG jublades det:

  • 410,1 miljoner kronor är den högsta totalomsättningen för Elitloppshelgen (fredag-söndag) i bolagets historia. En ökning med drygt sju miljoner från tidigare rekordåret 2015.
  • V75-omsättningen i söndags slutade på 72 miljoner kronor. Även det en rekordsiffra för Elitloppet.
  • Antalet ATG-medlemmar som spelade under helgen var drygt 10 procent fler än föregående år.

– Det har varit ett stort intresse för spel på årets Elitloppet både i Sverige och från utlandet. Jämfört med i fjol ökade vi totalomsättningen för helgen med drygt 37 miljoner kronor. Totalt var V75 lördag och söndag upp tio procent i år och även på övriga spelformer har vi i nästan samtliga fall plussiffror. Glädjande siffror för oss och för våra ägare Svensk Travsport och Svensk Galopp som i slutändan får ta del av ATG:s hela överskott, säger Hasse Skarplöth.

Även TV4:s sändningar från Elitloppet satte rekord. Söndagens final hade en tittarandel på 46 procent och följdes nästan av vartannat tv-hushåll i Sverige som just då såg på tv. Den totala tittarsiffran för Elitloppsfinalen – 458 000 tittare– var dock lägre än 2017 (546 000).

För mer information, kontakta
Martina Olsson, tf. PR-ansvarig ATG
E-post: martina.olsson@konsult.atg.se 
Tel: 070-237 04 13

AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG erbjuder spel hos drygt 2 000 ombud, i digitala plattformar samt på 37 trav- och galoppbanor runt om i landet. Under 2017 genomfördes cirka 20 000 lopp med spel. Koncernen omsatte 2017 4,2 miljarder kronor. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATG:s överskott, 2 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten. Läs mer: https://omatg.se/