De fem bästa Elitloppen

Den sista söndagen i maj är det traditionsenligt dags för Sveriges största travlopp, Elitloppet. Vid seger så skriver sig ekipagen in i historieböckerna och äran och den eviga berömmelsen är något alla åtrår. Det finns ett par klassiska Elitlopp och några av dem hittar du här.

Gidde Palema vinner från dödens

I 2004-års upplaga av Elitloppet krossade Gidde Palema motståndet och vann loppet trots dödens under hela loppet. Gidde Palema var äldst i fältet och visade ungtupparna hur ett elitlopp ska vinnas.

År: 2004
Vinnare: Gidde Palema
Kusk: Åke Svanstedt

Urval av andra hästar i loppet:

Revenue, Scarlet Knight, Steinlager

Är Varenne bäst genom tiderna?

Runt millenniet var Varenne världens bästa häst och är det så att han är den bästa travhästen genom tiderna? Under ett par år var den finsk/italienska superhästen bäst och radade upp storseger efter storseger.

År: 2001
Vinnare: Varenne
Kusk: Giampaolo Minnucci

Urval av andra hästar i loppet:

Victory Tilly

What a horse

Många anser att Elitloppet anno 1988 då Mack Lobell vann var det bästa Elitloppet någonsin. Världsstjärnan lämnade ingen oberörd. Mack Lobell var storfavorit och alla högt ställda förväntningar infriades.

År: 1988
Vinnare: Mack Lobell
Kusk: John Campbell

Urval av andra hästar i loppet:

Sugarcane Hanover, Napoletano

Copiad krossar Pine Chip

Den folkkära hästen Copiad krossade den amerikanska superspringaren Pine Chip. Några ögonblick i livet etsar sig fast och alla travälskare kan garanterat berätta vad de gjorde och vart de befann sig i ögonblicket då Copiad var först över mållinjen.

År: 1994
Vinnare: Copiad
Kusk: Erik Berglöf

Urval av andra hästar i loppet:

Pine Chip, Bolets Igor

Nuncios uppvisning 2016

I år ska Nuncio försvara sin titel i Elitloppet. Efter 2016 års uppvisning radade miraklet Nuncio segrar och få hästar har lika många trogna fans som Nuncio.

År: 2016
Vinnare: Nuncio
Kusk: Örjan Kihlström

Urval av andra hästar i loppet:

Timoko, Propulsion, Resolve

2017-05-17T11:40:30+02:00
Till toppen