Över 130 föreningar ansökte till ATG Drömfond – fyra gick till final.Efter att svenska folket och en jury sagt sitt stod det klart att Borås Fältrittklubb tilldelas 150 000 kronor till sin verksamhet.Vinnaren avslöjades under lördagens V75-tävlingar på Jägersro Peter ”Foppa” Forsberg, ambassadör för ATG Drömfond, lämnande över checken.

– De har skapat en lugn oas för barnen och med hjälp från ATG Drömfond kommer Borås Fältrittklubb kunna hjälpa ännu fler barn och unga, säger Peter Forsberg.

Borås Fältrittklubb var en av fyra finalister som tidigare i år tilldelades 50 000 kronor från ATG Drömfond. Bland övriga finalister fanns Simlabbet Umeå, IFK Motala Skridskofritids och Skate Nation. Efter en omröstning där juryn och svenska folket sagt sitt stod det klart att Borås Fältrittklubb fick ta emot ytterligare 100 000 kronor för att utveckla sin verksamhet.

– Det här är en stor dag för oss. ATG Drömfond gör det möjligt för oss att fortsätta samarbetet med Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP och att vi kan hjälpa fler barn framöver. De som kommer till oss har känslomässiga utmaningar. I stallet är det lugnt och tyst, och det är fantastiskt hur den trygga miljön får barnen att öppna sig, säger Sara Eriksson, verksamhetschef Borås Ridhus.

Genom samarbetet med BUP används hästarna som terapistöd, ett komplement till den vanliga terapin. Samarbetet har pågått under ett par terminer och riktat sig till barn ungdomar med olika utmaningar, nu senast till barn som diagnostiserats med selektiv mutism. Selektiv mutism innebär att barnen har stark talängslan, att talet blockeras.

Alla föreningar i finalen är vinnare, men självklart är det så att ytterligare 100 000 kronor gör ännu större skillnad. Det är fantastiskt vilket engagemang det blivit kring årets finalister och vi kan verkligen se nyttan de gör, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Årets Drömprojekt – 150 000 kronorfrån ATG Drömfond

Borås Fältrittklubb, Borås. I ett utökat samarbete med BUP vill Borås Fältrittklubb ge fler barn och ungdomar möjlighet att umgås med hästar som terapistöd.

Övriga nominerade föreningar – 50 000 kronor från ATG Drömfond

  • Simlabbet, Umeå.Simlabbet vill att fler barn med hörselnedsättning ska få möjlighet till simlektioner med stöd av teckenspråk.
  • Skate Nation, Stockholm. Hos Skate Nation hittar nyanlända ungdomar en mening och en plats i tillvaron, med hjälp av skateboarden.
  • FK Motala BK skridskofritids, Motala. IFK Motala BK skridskofritids ger alla barn i förskola och lågstadiet möjlighet att röra sig, utan att det kostar.

Resultat omröstning

Borås Fältrittklubb 39%

Simlabbet 9%

Skate Nation 30%

IFK Motala BK skridskofritids 22%

ATG Drömfond juryPeter Forsberg, ambassadörATG Drömfond.Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm.Leif Magnusson, verksamhetschef Mångkulturellt centrum. Maria Guggenberger, CSR-chef ATG.

För mer information, kontakta: Maria Guggenberger, CSR-chef ATG E-post: maria.guggenberger@atg.seTelefon: 070-771 01 67