Under Elmia Horse Show är det premiär för ATG:s spelform V5 att ta plats på hopparenan.

– Det blir en klass med både heatvinnare och totalsegrare där vi adderar ett stort mervärde genom att kunna spela via ATG. Jag är övertygad om att det kommer bli en succé, säger Lisen Bratt Fredricson, arrangör för Elmia Scandinavian Horse Show.

Under Gothenburg Horse Show gick det att spela på vinnare i fyra hoppklasser. Testet föll publiken i smaken och ATG fattade beslut om att se över möjligheten att vässa konceptet ytterligare.

– I nära samarbete med Svenska Ridsportförbundet har vi utvecklat ett tävlingsupplägg som vi tror har goda chanser att både utveckla svensk hoppsport, samtidigt som det plussar på ATG:s utbud av spelupplevelser i hästväg, säger Maria Guggenberger hållbarhetschef på ATG.

Under våren kommer spelupplägget genomföras på tre tävlingar, men lanseringen sker redan under Elmia Horse Show.

– Vi har haft ambitionen att få erbjuda spel på vissa hoppklasser, eftersom vi ser det som ett stort mervärde för ridsportpubliken. Därför är vi självklart glada över att ATG väljer Elmia Horse Show som partner för att introducera den här satsningen på hoppsporten. Vi vill vara ett event som ger både de aktiva och publiken en fantastisk upplevelse, och det här ligger helt i linje med den ambitionen, säger Elmia Scandinavian Horse Shows arrangörSylve Söderstrand.

Fakta om tävlingsupplägget:

150-hoppningen, som hålls fredagen den 12 oktober under Elmia Scandinavian Horse Show, är uppdelad i fem olika heat – där varje heat motsvarar ett ”lopp”. Det innebär att det går att spela på varje heat för sig, samtidigt som det finns en spelform där hela klassen ingår. För den som känner sig hemma i travsporten, är det de välkända spelformerna Vinnare och V5 (https://www.atg.se/V5/om-v5 ) som står på spelmenyn. Det här blir ett spännande inslag i den stora galakväll som fredagen utgör, då det även bjuds på livemusik och överraskningar.

All information om hur spelet går till, aktuell spellista, tips och mer information om regler kommer att publiceras påatg.se/ridsporti samband med tävlingen.

AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG erbjuder spel hos drygt 2 000 ombud, i digitala plattformar samt på 37 trav- och galoppbanor runt om i landet. Under 2017 genomfördes cirka 20 000 lopp med spel. Koncernen omsatte 2017 4,2 miljarder kronor. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATG:s överskott, 2 miljarder kronor (2018), går tillbaka till hästsporten. Läs mer: https://omatg.se/