Idag öppnar ansökningarna till ATG Drömfond, vars syfte är att stödja idrottsprojekt som bidrar till ökad hälsa och minskat utanförskap. Förra tilldelades Unite People, som integrerar nyanlända ungdomar genom fotboll, 150 000 kr till sin verksamhet. Nu uppmanar de andra föreningar runt om i landet att ta chansen.

– Jag vill att alla ska få uppleva samma saker som jag gjort sedan jag började hos Unite People. Att komma till Sverige blyg och inte kunna språket, men sedan få en massa kompisar och våga drömma, säger Swizz Alfo som anlände till Sverige från Somalia hösten 2015.

En jury, bestående av bland annat Peter ”Foppa” Forsberg, kommer även i år att utse fyra föreningar som tilldelas 50 000 kr var. Dessutom får den förening som vinner folkets och juryns röster ytterligare 100 000 kr. I fjol gick summan till Unite People, som med hjälp av pengarna kunnat göra särskilda satsningar mot tjejer och medlemmar med funktionsvariation.

– Det är ingen hemlighet att många idrottsföreningar, trots allt gott de gör för samhället, brottas med att få ihop ekonomin. Förra året kom över 120 ansökningar och juryn hade ett tufft arbeta att utse finalisterna. Men när man inser vad pengarna faktiskt gör känns det helt fantastiskt, säger Maria Guggenberger, CSR-chef ATG.

Ansökningen till ATG Drömfond pågår mellan 30 april och 10 juni, på
dromfond.se/

Så fungerar det

  • 30 april-10 juni: öppet för ansökningar via drömfond.se
  • 3 september: fyra projekt väljs ut till finalister och får 50 000 kronor vardera från ATG Drömfond
  • 21 oktober: publik omröstning med de fyra finalisterna där svenska folket tillsammans med juryn utser en vinnare.
  • 27 oktober: Peter Forsberg delar ut ytterligare 100 000 kronor till den slutgiltiga vinnaren på Jägersro

Jury för ATG:s Drömfond
Peter Forsberg, ambassadör ATG Drömfond
Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm
Leif Magnusson, verksamhetschef Mångkulturellt centrum
Maria Guggenberger, CSR-chef ATG

Läs mer om Unite People här
http://www.dromfond.se/vinnare-atg-dromfond-2017-unite-people-om-att-fa-manniskor-att-ma-bra/

För mer information, kontakta:
Maria Guggenberger, CSR-chef ATG.
E-post: maria.guggenberger@atg.se.
Tel: 070-771 0167

AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG erbjuder spel hos drygt 2 000 ombud, i digitala plattformar samt på 37 trav- och galoppbanor runt om i landet. Under 2017 genomfördes cirka 20 000 lopp med spel. Koncernen omsatte 2017 4,2 miljarder kronor. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATG:s överskott, 2 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten. Läs mer: https://omatg.se/