Bo Netz är ny styrelseordförande för AB Trav och Galopp (ATG).
Han efterträder Mats Denninger som efter elva år lämnar ordförandeposten i och med dagens bolagstämma i ATG.

Bo Netz, 55 år, har suttit i ATG:s styrelse sedan 2011 och blev av regeringen i torsdags utsedd till ny styrelseordförande för bolaget. Bo Netz är i dag överdirektör på Trafikverket och var under åren 2012-2016 överdirektör på Sida. Han har tidigare också haft olika chefsbefattningar på Finansdepartementet.

– ATG fortsätter arbetet med att trygga den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. På kort sikt ligger vårt fokus på att förbereda och göra ATG konkurrenskraftigt inför den nya spelmarknaden som träder i kraft 2019, säger Bo Netz.

På ATG:s bolagsstämma under måndagen valdes också tre nya statliga styrelseledamöter in i styrelsen:

  • Birgitta Losman, regionråd och gruppledare för Miljöpartiet Västra Götalandsregionen
  • Agneta Gille, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och ledamot i Kulturutskottet
  • Urban Karlström, tidigare generaldirektör för Fortifikationsverket

De tre ersätter (inklusive Bo Netz styrelseplats) Anne Wartin och Karin Strömberg. Marjaana Alaviuhkola, ordförande i Svensk Travsport, blir ny vice ordförande i styrelsen och ersätter Hans Ljungkvist. Även Arendt Cederqvist, Svensk Travsport, lämnar sin post. Nya styrelseledamöter från Svensk Travsport är Lina Bertilsson och Daniel Schützer. Roland Johansson ersätter Lars Nordström som representant för Svensk Galopp.

ATG:s avgående ordförande Mats Denninger fortsätter som ordförande i Hästnäringens nationella stiftelse (HNS).
– Jag är stolt och tacksam över min tid som ordförande. Det har varit en inspirerande och utmanande resa. Vi har varit framgångsrika med vårt kunderbjudande; intresset för spel på hästar är i dag större än någonsin. Vi har även aktivt arbetat för en omreglering av den svenska spelmarknaden där torsdagens riksdagsbeslut om den nya spellagen var en milstolpe i vårt arbete, säger Mats Denninger.

Se även ATG:s styrelse 2018: https://omatg.se/atg/styrelse/

För mer information, kontakta
Bo Netz, styrelseordförande ATG
Mobil: +46 73 054 61 00

Patrik Brissman, Head of Corporate Communication, ATG
Mobil: +46 70 527 22 27 

AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG erbjuder spel hos drygt 2 000 ombud, i digitala plattformar samt på 37 trav- och galoppbanor runt om i landet. Under 2017 genomfördes cirka 20 000 lopp med spel. Koncernen omsatte 2017 4,2 miljarder kronor. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATG:s överskott, 2 miljarder kronor (2018), går tillbaka till hästsporten. Läs mer: https://omatg.se/